Usein kysytyt kysymykset "UKK"

Kannattaako reitin melomiseen varata 2 vai 3 päivää aikaa?

Keskimäärin koko reitti melotaan kolmessa päivässä riippuen aiemmista melontakokemuksista, kunnosta ja reitin myötä- ja vastatuulista. Jos on aiemmin melonut enemmänkin ja reitin alussa (Jukajärvellä) tuulet ovat suotuisat, eivätkä voimat heti hupene, Oravareitin saattaa meloa kahteenkin päivään.

Onko reitin varrella kauppoja?

Reitin varrella ei ole kauppoja, joten tarvittavat ostokset kannattaa hoitaa etukäteen. Juva Campingiltä ja Oravanpesiltä on myös mahdollista tilata retkieväitä. Lähtöpisteen lähellä sijaitsee ABC-liikenneasema ja -market, Juvan keskustaan ei myöskään ole kuin muutaman kilometrin matka ja sieltä löydätte useampia päivittäistavaraliikkeitä.

Kanootti vai kajakki?

Molemmissa on puolensa ja oman suosikin löytää vain kokeilemalla. Kajakin kaksilapainen mela ja istuma-asento eroavat kanootin yksilapaisesta melasta.

Kanoottiin on helpompi mennä kyytiin ja nousta pois. Myös tavaroiden lastaus on helpompaa avonaisuuden ansiosta. Myös leveä pohja tekee kanootista vähemmän kiikkerän. Kanootilla melonta vaatii käytännössä kaksi melojaa, joten yhteispeliä on hyvä löytyä.

Kajakilla matka taittuu aavistuksen joutuisammin. Kajakki soveltuu hyvin oman tiensä kulkijalle.

Voiko lapsen ottaa mukaan?

Oravareitti soveltuu hyvin koko perheelle. Kuten yleensäkin vesillä liikuttaessa uimataito on hyvä hallita.

Miten hoitaa paluukyyti?

Oravareitin korkeusero on 24m, joten sitä ei voi meloa kuin yhteen suuntaan. Välineiden vuokraajat järjestävät kuljetuksia melojille.