UKK

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka kauan reitin melomiseen kannattaa varata aikaa?

Keskimäärin koko reitti melotaan kolmessa päivässä riippuen aiemmista melontakokemuksista, kunnosta ja reitin myötä- ja vastatuulista.

Jos on aiemmin melonut enemmänkin ja reitin alussa (Jukajärvellä) tuulet ovat suotuisat, eivätkä voimat heti hupene, Oravareitin saattaa meloa kahteenkin päivään.

Reitin voi meloa myös lyhyempinä osuuksina.

Onko reitin varrella kauppoja?

Reitin varrella ei ole kauppoja, joten tarvittavat ostokset kannattaa hoitaa etukäteen. Juva Campingiltä ja Oravanpesiltä on myös mahdollista tilata retkieväitä. Lähtöpisteen lähellä sijaitsee ABC-liikenneasema ja -market, Juvan keskustaan ei myöskään ole kuin muutaman kilometrin matka ja sieltä löydätte useampia päivittäistavaraliikkeitä.

Mitä taukopaikoilla on?

Oravareitin taukopaikat varusteluineen on kerrottu reittikartassa. Perusvarustuksena taukopaikoilla on tulentekomahdollisuus, polttopuut, rantautumislaituri, telttapaikkoja, laavu tai kota sekä käymälä.

Milloin reitille kannattaa lähteä?

Reitti on parhaimmillaan keväällä, touko-kesäkuussa. Vesitilanteesta saa ajankohtaista tietoja Juva Campingilta ja Sulkavan Oravanpesiltä.

Olen lähdössä melomaan omatoimisesti. Mitä tulee huomioida?

Retkelle lähtiessä asiasta kannattaa aina turvallisuussyistä ilmoittaa joko Juva Campingille tai Sulkavan Oravanpesille. Ilmoita myös melontaretken peruuntumisesta.

Kanootti vai kajakki?

Molemmissa on puolensa ja oman suosikin löytää vain kokeilemalla. Kajakin kaksilapainen mela ja istuma-asento eroavat kanootin yksilapaisesta melasta.

Kanoottiin on helpompi mennä kyytiin ja nousta pois. Myös tavaroiden lastaus on helpompaa avonaisuuden ansiosta. Myös leveä pohja tekee kanootista vähemmän kiikkerän. Kanootilla melonta vaatii käytännössä kaksi melojaa, joten yhteispeliä on hyvä löytyä.

Kajakilla matka taittuu aavistuksen joutuisammin. Kajakki soveltuu hyvin oman tiensä kulkijalle.

Voiko lapsen ottaa mukaan?

Oravareitti soveltuu hyvin koko perheelle. Kuten yleensäkin vesillä liikuttaessa uimataito on hyvä hallita.

Mukaan voi ottaa nuoriakin lapsia, vanhempien oman harkinnan mukaisesti.

Voiko lemmikin ottaa mukaan?

Retkeilyyn tottuneen lemmikin voi ottaa reitille mukaan. 
Huomioithan yleiset koirien kiinnipitoajat.

Miten hoitaa paluukyyti?

Oravareitin korkeusero on 24m, joten sitä ei voi meloa kuin yhteen suuntaan. Välineiden vuokraajat järjestävät kuljetuksia melojille.

Mitä retkeilijän kannattaa huomioida?

Varaa retkelle mukaan turvaliivit (kuuluu välinevuokraan), säänmukainen varustus ja vedenkestävät jalkineet (esim. Crocksit tai vastaavat ovat reitillä hyvät), tulentekovälineet, riittävästi juotavaa ja pientä syötävää.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin. Ota yhteyttä!